Rekord meget sprøjtegift i vores grundvand

Der bliver nu fundet rester af sprøjtegift i over halvdelen af vandværkernes drikkevandsboringer. Danmarks Naturfredningsforening vil have forbud mod sprøjtegift i områder, hvor grundvandet dannes.

I Danmark henter vi vores drikkevand direkte op fra grundvandet. Grundvandet er derfor en vigtig ressource, som vi bør værne om. Men desværre viser en ny opgørelse fra Danmarks Naturfredningsforening, at der er langt flere rester af sprøjtegift i vores grundvand, end vi hidtil har troet.

I 2020 og de første måneder af 2021 blev der fundet rester af sprøjtegift i over halvdelen af prøverne fra vandværkernes drikkevandsboringer. Aldrig før har der været så mange prøver med giftrester.

- Skal udviklingen vendes, er vi nødt til at handle nu. Rent drikkevand direkte fra vores undergrund er noget, som vi har nydt godt af i generationer. Selvfølgelig skal vores børn og børnebørn også have glæde at rent drikkevand direkte fra den danske undergrund, siger Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Læs den fulde artikel fra Danmarks Naturfredningsforening.

Skriv under
Skriv under på et brev til Mette Frederiksen, hvor vi sammen opfordrer til et forbud mod sprøjtegift der, hvor vores drikkevand dannes. Skriv under her.

Læs også: Grundvand: Chokerende resultater offentliggjort

Læs også: Ny lov kan forbedre drikkevand i Frederikssund